Jaguagel is fruitextract die gewonnen wordt uit de vrucht Genipa Americana die in de Amazonegebied groeit. Voor de Indianen uit het Amazonegebied is het gebruikelijk om het hele lichaam te beschilderen met Jagua figuren.

 

Jagua is in de afgelopen jaren sterk toegenomen in populariteit in het westen omdat het puur natuurlijk is, maar toch hetzelfde effect van een echte tatoeage heeft: het wordt niet bruin, maar donkerblauw/zwart! Dit is een uitkomst voor mensen die graag een proeftatoeage willen laten zetten, Jagua blijft namelijk niet langer dan 4 tot 6 weken zitten.

In tegenstelling tot henna, maak ik Jagua niet zelf, maar importeer ik het uit de VS van Freshjagua.com. Na het uitproberen van verschillende Jaguagels, vond ik Freshjagua qua kwaliteit en geur een super product om te gebruiken voor mezelf en mijn klanten.

Jagua wordt op dezelfde manier als henna aangebracht. Je hoeft het alleen niet langer dan 2-3 uur op te houden, en kunt het gewoon met een warm sopje eraf wassen. Je ziet na het verwijderen van de gel nog helemaal niks, binnen 24 tot 48 uur zal de afrdruk langzaam kleuren van lichtgrijs naar donkerblauw/zwart.

Jagua henna
Jagua application