top of page

Henna informatie

Henna is een rood/bruine kleurstof die zich bevindt in de bladcellen van de plant Lawsonia Inermis. Deze plant bloeit goed in de warme streken op aarde. Om het te kunnen gebruiken om het haar en huid mee te kleuren, worden de bladeren geplukt, gedroogd in de zon en vermalen tot een fijne poederstructuur.

Ik gebruik henna uit India en Pakistan (Rajasthani & Jamila) in mijn recept. Verder gebruik ik afhankelijk van mijn opdracht thee of citroensap en verschillende essentiële olies. Op TikTok kun je vinden wat ik exact in mijn recepten stop.

Als je henna op de huid aanbrengt en een goed aantal uurtjes laat zitten(4-8 uur), en het daarna eraf krabt, zie je een (fel)oranje afdruk. Het is dan de bedoeling dat je het de eerste 2-3 dagen erna beschermt van water en chemicaliën zodat de kleurontwikkeling naar rood/bruin goed kan plaatsvinden. Dit doe je door je henna afdruk voor het wassen/douchen goed in te smeren met een puur natuurlijke olie(kokos, olijf, zonnebloem). Het resultaat verschilt per huidtype, omgevingstemperatuur, lichaamstemperatuur en verzorging. Warmte schijnt een goede werking te hebben op het algehele proces van henna maken, zetten, op je huid houden en tijdens de kleurontwikkeling erna.

Let op: De kleur die de natuurlijke henna afgeeft is altijd bruin/roodbruin. Zwarte "henna" bestaat niet en dat wat zwart wordt zijn vaak chemicaliën gemengd met henna die giftig zijn voor de huid. Zie Jagua.

biologische henna poeder
hennapoeder en citroensap
henna pasta
essentiËle olie
henna, mehndi
henna kleurresulataat
henna cones, spuitzakjes
bottom of page